Dirigent Søren Birch

Søren Birch er en anerkendt dirigent for såvel kor som orkester, og han udmærker sig også som komponist inden for forskellige genrer. Han er uddannet som kor- og ensembleleder ved det Jyske Musikkonservatorium.

Søren Birch dirigerer Midtjysk Kammerkor og underviser ved kirkemusikskolerne i Løgumkloster og i Vestervig.

Han er tillige dirigent for kammerkoret Coro Misto, som han dannede i 1991. Han har dirigeret Danmarks Radios Kammerkor og det svenske Radiokor. Desuden har Søren dirigeret Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Ensemble, Prinsens Musikkorps samt en række amatørorkestre. Han er en efterspurgt instruktør ved korstævner og kurser og har tilmed undervist på Musikhögskolan i Göteborg og Den Norske Musikkhøgskole i Oslo.

Ved siden af dirigentvirksomheden er Søren Birch aktiv som komponist og arrangør. Han har udgivet flere af sine korværker, hovedsageligt på forlagene Wilhelm Hansen og Egtved. En stor del af hans produktion er korværker og arrangementer for kor. Desuden har han skrevet mange sange inden for forskellige genrer, spændende fra den enkle fællessang til mere krævende solosange. I 2005 vandt Søren Birch komponistkonkurrencen ved musikfestivalen Holmboe i Horsens med kompositionen “Gør dig rede” for lige stemmer og orgel.